Z Á P I S

z jednání výkonného výboru OSH Plzeň – sever a členů OKRR,

konaném dne 31. března 2010

Přítomni : dle prezenční listiny

Omluveni : R. Malec, J. Honzík

Program :

1)      kontrola usnesení

2)      hodnocení okresní konference

3)      příprava soutěží OSH na rok 2010

4)      zprávy z OOR

5)      nominace do krajských odborných rad a ústředních odborných rad

6)      personální záležitosti v rámci vedení OSH PS

7)      aktualizace spojení na okresní funkcionáře

8)      zpráva organizační komise

9)      organizační záležitosti

Jednání zahájila a řídila starostka OSH Alena Foldová.

ad 1) kontrola usnesení

Usnesení z jednání VV ze dne 10. 3. 2010 splněno.

ad 2) hodnocení okresní konference

Paní Foldová – hodnotí akci jako celek velmi kladně a děkuje všem v pracovních komisích za maximální nasazení

Pan Plaščiak – celá akce byla perfektně připravena a zvládnuta

Pan Červenka – poděkování SDH Manětín , velmi pěkné vystoupení žáků LŠU v Plasích

Pan Štefl – i přes malé dílčí problémy vše dopadlo na výbornou, kladné hodnocení celé akce a také poděkování vedoucímu jednání.

Pan K. Hanus – přivezl na jednání VV zbytek bonbónů, cukrů a kávy , která zůstala v KD Manětín.

Pan F. Hanus – na jednání  konference nebyl potvrzen vedoucí okresní odborné rady civilní ochrany a ochrany obyvatelstva.  Toto bylo ihned projednáno ve výkonném výboru. VV OSH PS bere na vědomí fungování OORCO a OO a pověřuje vedením rady pana M. Plaščiaka. Členové rady jsou Z. Valenta, P. Brož, J. Blecha ml. .

ad 3) příprava soutěží OSH na rok 2010

J. Frána – příprava Memoriálu V. Fránové je v plném proudu. OZ soutěže zůstává stejné jako v minulých letech. Propozice a rozpočet akce zpracuje OORM na svém nejbližším jednání.  Starostka OSH informuje o nedostatku dotací na tuto akci. Krajský úřad, ani SH ČMS nevypsali žádné granty.  Dále navrhuje, aby finanční rozpočet na akci nepřesáhl max. 30.000,- Kč. O finanční stránce věci bude jednat VV OSH PS na svém příštím jednání po předložení rozpočtu celé akce.

J. Frána – dále podal informace o přípravě závěrečného kola hry Plamen, které se bude konat v Dolním Hradišti. Propozice jsou připravené, na místě v Dolním Hradišti ještě proběhne porada vedoucích kolektivů MH, 28. 4. 2010.  Krajská soutěž dorostu , kterou má za úkol připravit OSH PS proběhne v Plzni Skvrňanech  19.6.2010. Bližší informace budou podány VV OSH po zasedání KORM.

K. Hanus – okresní kolo v požárním sportu proběhne 20.6.2010 rovněž na stadionu v Plzni Skvrňanech. Pravidla postupu na okresní soutěž se nemění a schválil jej aktiv okrskových velitelů. Některé dílčí úkoly jsou již zajištěny, částečně je zabezpečena doprava vody na požární útoky. Dále bude třeba zajistit občerstvení na stadionu po dobu obou soutěží 19. a 20.6.2010.  Bylo by vhodné, aby se členové VV OSH PS pozeptali ve svém okolí na možnost zajištění občerstvení.

ad 4) zprávy OOR

P. Severa – odborná rada prevence pracuje na soutěži PO očima dětí. Akce se jako již tradičně rozjela na okrese ve školách a mezi mládeží. Vyhodnocení prací proběhne 22.4.2010 v 15:00 hodin na OSH PS.  Celkové vyhodnocení okresního kola proběhne na CPS Plzeň – Košutka za přítomnosti oceněných a jejich rodičů. Termín předání cen bude ještě upřesněn.

K. Hanus – z pracovních důvodů se nemůže účastnit krajského jednání odborné rady velitelů kraje. OORV pověřuje svým zastupováním v kraji, náměstka pro prevenci a represi pana Roberta Kučeru.

M. Plaščiak – OORCO a OO zorganizuje 1 jednání a podá zprávu na dalším jednání VV OSH PS

M. Štefl – OORH bude i nadále pokračovat ve spolupráci se Zasloužilými hasiči. Dalším velkým úkolem je mapování historických dokumentů a techniky našeho okresu.  

ad 5) nominace do krajských odborných rad a ústředních odborných rad

VV OSH PS projednal návrhy odborných rad OSH ve vztahu k zastupování v krajských a ústředních radách.

ORM – VV doporučuje na návrh rady mládeže, náměstka pro činnost mládeže pana Jaroslava Fránu ml. na funkci vedoucího KORM a člena ÚORM

ORV – VV doporučuje na návrh rady velitelů, náměstka pro represi pana Roberta Kučeru na funkci vedoucího KORV a člena ÚORV

ORCO – VV doporučuje pana Miroslava Plaščiaka na funkci člena KORCO

ORP – VV doporučuje na návrh odborné rady prevence pana Petra Severu na funkci člena KORP

ORH – VV doporučuje pana Jaroslava Randu do funkce člena KORZH

KRR – VV doporučuje pana Ing. V. Červenku do funkce člena KKRR

Konference krajských odborných rad se bude konat dne 7. 4. 2010 na PS Klatovy, od 16:00 hodin. Společný odvoz navržených funkcionářů zajistí R. Kučera. Odjezd v 15:00 hodin z Nýřan.

 

ad 6) personální záležitosti v rámci vedení OSH PS

Na základě domluvy mezi náměstky byly rozděleny kompetence a rezorty takto:

M. Štefl – 1. náměstek ekonomický a personální + resort historie

R. Kučera – náměstek pro prevenci, represi a civilní ochranu

J. Frána – náměstek pro činnost mládeže

VV OSH PS schvaluje tento návrh jednomyslně

 

Dále byla projednána změna pracovní smlouvy a náplň práce pracovnice kanceláře OSH a starostky OSH paní Aleny Foldové. Smlouva a náplň práce  byla sestavena a projednána s panem Ing. Janem Aulickým ( vedoucím Kanceláře SH ČMS ), Ing. Ivanem Jirotou ( hlavním ekonomem SH ČMS ) a  panem Ing. Karlem Richterem, starostou SH ČMS. Smlouva je v  souladu se Stanovami SH ČMS a Organizačním řádem SH ČMS.

 

K projednání smlouvy a náplně práce:

F. Hanus – žádá o změnu v textu smlouvy v rubrice ocenění pracovníka „ vedení OSH“  za „ Výkonný výbor OSH“

L. Urbánek – dotaz na další pondělní fungování kanceláře OSH v Kralovicích. Paní Foldová odpovídá, že kralovická kancelář bude prozatím fungovat dále beze změn.

K. Hanus – dotaz na správnost změny smlouvy. Žádá o písemné potvrzení správnosti změny smlouvy a pracovní náplně po schválení VV OSH PS na ústředí SH ČMS. Dále pokládá dotaz na evidenci nepřítomnosti pracovnice kanceláře – starostky OSH. Paní Foldová oznamuje, že dlouhodobější nepřítomnost bude vždy jako doposud zveřejněna na webu OSH PS. Dále informuje pan Štefl, že jako personální náměstek eviduje nepřítomnost pracovnice a starostky on. Pan K. Hanus dále pokládá dotaz na odpovědnost za stížnosti a pochvaly na pracovnici – starostku OSH.  Pan Štefl odpovídá, že také toto patří do resortu personálního a ekonomického náměstka. Veškerá doručená a došlá pošta je a nadále bude evidována v příslušných knihách s čísly jednacími.

F. Hanus – navrhuje zvýšení základní hrubé mzdy pracovnice- starostky OSH ze současných 8.000,- Kč na 8.400,- Kč.  Dále poukazuje na nutnost zřízení podpisového práva pro náměstky starostky ve vztahu k výběru finanční hotovosti.  Informuje o tom , že dne 16.4.2010 v 15:00 hodin předá úřad starosty OSH paní Foldové, za přítomnosti náměstků starostky a vedoucího OKRR.  Pan F. Hanus předal dnes při jednání hranaté razítko OSH PS a klíče od kanceláře a budovy.

M. Plaščiak – souhlasí se zvýšením hrubého platu, jelikož v letošním roce stejně proběhne valorizace platů a k navýšení hrubé základní mzdy dojde.

Hlasování o zvýšení hrubé mzdy pro starostku – pracovnici kanceláře OSH : pro návrh – 14 hlasů , proti – 1 hlas                        

 VV OSH PS schvaluje tento návrh  

Hlasování o změně smlouvy a náplni práce pro pracovnici kanceláře – starostku OSH: pro návrh – 14 hlasů , proti : 0 hlasů, zdržel se - 1 hlas 

VV OSH PS schvaluje tento návrh

Podpisové právo bude mít starostka a tři náměstci. Při výběru hotovosti bude vždy podepsán náměstek Štefl a druhý podpis provede jeden z náměstků Kučera, nebo Frána.

Hlasování o podpisovém právu : pro návrh – 13 hlasů, proti – 0, zdrželi se – 2 hlasy.

VV OSH PS schvaluje tento návrh

F. Hanus – informoval, že podepíše hospodaření okresu k 31.3.2010 . Dále požaduje, aby byla využívána jako oficiální e-mailová adresa pro spojení s OSH PS adresa kancelar@oshps.cz a nikoli soukromá adresa paní Foldové. Paní Foldová upozornila, že veřejná adresa na kancelář nebyla nikdy zrušena a je pořád platná.

ad 7) aktualizace spojení na okresní funkcionáře

Je nutno doplnit údaje nově zvolených funkcionářů a spojení na tyto osoby. Aktualizaci je nutno provést jak na webových stránkách, tak v kanceláři OSH PS.

Odpovídá:  Alena Foldová a Pavel Kolář

ad 8) zpráva organizační komise

p. Ing. V. Červenka – závěrečné jednání komise proběhne 12.4.2010 v Manětíně v restauraci u Eretů. Pozvánky všem členům organizační komise budou zaslány prostřednictvím kanceláře OSH. Závěrečná finanční zpráva a oficiální zhodnocení akce bude podáno na příštím jednání VV OS PS.

ad 9) organizační záležitosti

Alena Foldová – upozorňuje na nepřítomnost v kanceláři dne 6. 4. 2010 – účast na konferenci neziskových organizací na Krajském úřadě v Plzni v době od 8,30 do 12,00 hodin a 9. 4. 2010 celý den  z důvodů školení hospodářů OSH v Přibyslavi

- podpora květinového dne SDH okresu

 

Na základě dlouhodobého neplnění členských povinností a dlouhodobé nečinnosti SDH Líšťany rozhoduje VV OSH Plzeň – sever o zrušení SDH Líšťany.

 

Hlasování o zrušení SDH Líšťany  : pro návrh – 15 hlasů , proti – 0 hlasů                        

 VV OSH PS schvaluje tento návrh  jednomyslně

VV OSH PS ukládá panu Danielu Reiprichovi – zástupci okrsku Dolní Bělá , projednat další fungování SDH Tlucná v okrsku Dolní Bělá. SDH Tlucná dlouhodobě nevyvíjí žádnou činnost  a neplní členské povinnosti ( doposud nejsou zaplaceny členské příspěvky ) a dále žádá na příští jednání zprávu o valné hromadě okrsku a informace k dalšímu fungování okrsku jako celku – není zvoleno vedení !!!

Odpovídá:  Daniel Reiprich

VV OSH PS je informován o úmrtí dlouholetého člena SDH Nevřeň, hasiče z povolání a dlouholetého ředitele střediska VPO Plzeň pana Václava Kříže .  Pohřeb se bude konat  6.4.2010 ve 14:00 hodin na Ústředním hřbitově.  VV OSH PS zajistí na pohřeb kytici se stuhou a představitelé OSH se zúčastní pohřbu.

Příští jednání VV OSH PS se bude konat 21.4.2010 od 15:30 hodin.  Následující jednání by měli proběhnout v termínech 12.5. , 9.6. , 30.6. 2010 rovněž od 15:30 hodin.

VYZNAMENÁNÍ

SDH Brdo Hrádek  – schváleno dle předloženého návrhu

SDH Město Touškov  – schváleno dle předloženého návrhu

Vyznamenání pro SDH Tlučná  - schváleno dle předloženého upraveného návrhu.

 

U S N E S E N Í

 

Výkonný výbor bere na vědomí :

-          fungování ORCO

-          předběžné hodnocení okresní konference

-          zprávy vedoucích odborných rad

-          nepřítomnost pracovnice kanceláře – starostky OSH z důvodů školení

-          předání razítek a klíčů od kanceláře OSH Plzeň sever od pana F.Hanuse

Výkonný výbor schvaluje :

-          delegáty do KOR a ÚOR

-          rozdělení rezortů mezi náměstky starostky OSH

-          změnu pracovní smlouvy pracovnice kanceláře – starostky OSH PS

-          zvýšení hrubé mzdy starostky – pracovnice kanceláře OSH

-          vyznamenání SDH tak jak byly předloženy v jednání

-          zrušení SDH Líšťany

-          založení nového finančního účtu u Poštovní spořitelny s internetbankingem a převedení financí z KB, a.s.

-          delegování do VV KSH Pk p. Alenu Foldovou a p. Františka Hanuse

 

Výkonný výbor ukládá :

-          doplnit kontaktní údaje okresních funkcionářů – zodpovídá p. Foldová, p. Kolář

-          delegátům do KOR účastnit se konference krajských odborných rad

-          zajistit společný odvoz na konferenci KOR v Klatovech – zodpovídá p. Kučera

-          vytvořit podpisové vzory pro finanční záležitosti -  starostky a náměstků – do 30. 4. 2010

-          členům VV OSH PS účastnit se pohřbu V. Kříže

-          všem členům a sborům používat ve styku s kanceláří OSH oficiálního e-mailu OSH Plzeň-sever

-          Danielu Reiprichovi projednat s SDH Tlucná další fungování a činnost sboru a podat zprávu o zvolení nového okrskového výboru okrsku Dolní Bělá

-          ověřit soulad změny pracovní smlouvy pracovnice kanceláře – starostky OSH na kanceláři SH ČMS  a předložit písemný souhlas , zodpovídá náměstek p. Štefl

-          paní Aleně Foldové a panu Františku Hanusovi, za účasti náměstků OSH a předsedy OKRR předání funkce starosty OSH Plzeň sever  dne 16.4.2010 v 15:00 hodin

 

ověřovatelé zápisu :

 

p. Kamil Hanus _____________________________

 

p. Daniel Reiprich ___________________________

 

 

 

 

zapsal : Robert  K u č e r a