Z Á P I S

z jednání výkonného výboru OSH Plzeň-sever,

konaného dne 11. února 2009

 

Přítomni : dle prezenční listiny

Omluveni : p. Karhan, Ing. Lüftner, p. Reiprich a p. Plaščiak

 

Program :

1)      kontrola usnesení

2)      stav v odvodu členských příspěvků a odevzdaná hlášení o činnosti, průběh VVH

3)      upřesnění rozpočtu

4)      zpráva OKRR

5)      informace z Krajského sdružení hasičů

6)      odborná příprava velitelů JPO II a III

7)      organizační záležitosti

 

Jednání zahájil a řídil starosta p. František Hanus.

 

ad 1)

Usnesení z minulého jednání splněno, pouze co se týká udělených vyznamenání pro p. Hezkého a p. Vitáka – bude v průběhu jednání podána informace.

 

ad 2)

Jednotliví členové VV informovali o svých delegacích na určené VVH sborů a okrsků s tím, že ve většině byla jejich úroveň dobrá, mnohde výborná. S účastí členů je to v některých sborech slabší. p. Kučera – velký problém v okrsku Dolany, stěžují si na špatnou komunikaci s okresním sdružením, mají námitky ke sloučení s okrskem Hromnice, problém se již několik let neřešil a tak narostl do „velkých problémů“. Starosta p. Hanus pojede na VVH okrsku Dolany – 21. 2. – s tím, že se pokusí vše vysvětlit. Po rozsáhlé diskusi všech přítomných se jeví řešení, že okrsky budou rozděleny na Dolany a Hromnice, ale zvolí si pouze jednoho zástupce do výkonného orgánu okresního sdružení s volebním hlasem a druhý zástupce bude s hlasem poradním. Na březnovém jednání VV by měla být tato záležitost jasná a vyřešená.

p. Foldová – k dnešnímu dni má členské příspěvky zaplaceno 111 SDH, tj. 83 % z celkových 134 SDH.  Na webových stránkách OSH je průběžně aktualizován seznam všech SDH, které svou členskou povinnost již splnily nebo tak doposud neučinily – nejhorší situace je v okrsku Všeruby+Líšťany, kde příspěvky  neodvedlo 5 sborů.

Hlášení o činnosti je v některých případech odevzdáváno na tiskopisech, které jsou již několik let neplatné – projevuje se tak špatná komunikace v okrscích. Formulář hlášení každý sbor obdržel na Sněmu starostů v Tatiné a rovněž je k dispozici na webových stránkách. Bylo možné jej také zaslat e-mailem. Sbory nevěnují dostatečnou pozornost vyplňování, především druhé strany hlášení – založení sboru, technika, zbrojnice……

 

ad 3)

Rozpočet není nutné upravovat, zatím je stále v platnosti ten, který odsouhlasil Sněm starostů v Tatiné. Dle potřeby se o této problematice bude jednat v průběhu jarních měsíců.

 

ad 4)

p. Filip informoval, že schůze OKRR se konala v řádném termínu v lednu 2009, byla provedena kontrola inventurních protokolů a členka p. Filipová se zúčastnila fyzické inventury hasičského zboží. Dále se rada zabývala kontrolou prvotních účetních dokladů – vše bez závad, pouze je potřeba, aby starosta OSH dopodepsal účetní doklady za listopad a prosinec 2008. Inventura proběhla řádně a protokoly budou odeslány ke zpracování na ústředí do Prahy.

 

ad 5)

Starosta p. Hanus informoval o jednání KSH Plzeňského kraje, stále se řeší záležitost s bývalým starostou KSH p. Mužíkem, byla podána neoprávněná stížnost na KSH a také stížnost na OSH Klatovy, která je ovšem oprávněná. KSH tuto záležitost musí vyřešit a závěry předloží zástupcům OSH Plzeňského kraje na dubnovém jednání.

 

ad 6)

p. Kamil Hanus – ve středu 25. 2. proběhne pravidelný aktiv okrskových velitelů, místo a čas bude včas oznámen všem zúčastněným.

p. Kučera – pozvánky na cyklickou odbornou přípravu velitelů a strojníků JPO II a III byly odeslány na příslušné městské a obecní úřady, a pozvánka je přístupná na webových stránkách OSH. Cyklika proběhne v pátek 6. března v Plasích a v sobotu 7. března v Kaznějově. Vše je radou velitelů a veliteli HZS Pk ( Kučera a Livinka ) zajištěno a připraveno.

Vyhodnocení soutěže O čestnou standartu ORV

1. místo okrsek Plasy, 2. místo okrsek Kralovice, 3. místo okrsek Žihle. Celkové pořadí bude tabulkovou formou na stránkách v sekci rady velitelů. V pátek, 20. února bude předán pamětní talíř a putovní pohár na okrskové výroční valné hromadě okrsku Plasy v Babiné. Uloženo p. Foldové, aby nechala zhotovit talíř a zajistila putovní pohár z Kralovic.

 

ad 7)

Organizační záležitosti

p. Frána – na víkend 14. a 15. února je připraveno základní školení vedoucích mladých hasičů, pro získání III. a II. kvalifikačního stupně. Školení je zajištěno v rekreačním zařízení v Kožlanech a je přihlášeno 23 uchazečů. V termínu 28. a 29. března se bude konat školení rozhodčích mládeže, pozvánka bude na webových stránkách a rozeslána těm, kdo o školení projeví zájem – je potřeba se nahlásit v kanceláři OSH. Pohárové soutěže běží bez problémů, 21. 2. se uskuteční tradiční závod zimní všestrannosti v Oboře.

p. Severa – rada se sešla v druhé polovině ledna, projednala plán práce na letošní rok. Vedoucímu odboru školství na pověřeném úřadě v Kralovicích byl zaslán e-mailem dopis pro všechna školská zařízení s vyhlášením soutěže Požární ochrana očima dětí, jejíž vyhodnocení proběhne v dubnu.

p. Štefl  - navštívil depozit uložené hasičské techniky ve Starém Plzenci, po diskusi co s tímto materiálem bude je navrženo, aby p. Štefl s p. Kučerou v tomto podnikli další kroky

p. Foldová – k částečné úhradě za udělovaná vyznamenání uvedla, že za loňský rok bylo naším sdružením vynaloženo 22.400,-- Kč na medaile, stužky a další ocenění.

p. Hanus – přednesl nový platový výměr pro pracovnici OSH p. Foldovou, platný od 1. 1. 2009 a to v částce 8 tis. Kč hrubého – schváleno

 

VYZNAMENÁNÍ

-          předloženy návrhy z SDH Křečov – všechny schváleny, jak medaile tak i stužky za věrnost. Návrh pro p. Malce bude přepracován a bude mu OSH navrženo udělení medaile  Za mimořádné zásluhy

 

Projednány termíny VVH SDH a okrsků a určeni delegáti na tato jednání:  Krsy - Josef Sak, Všeruby - Josef Sak, Kralovice – Josef Fila, Dolní Bělá – Petr Severa, Vochov – Robert Kučera, Hvozd – Fr. Hanus a Petr Severa, Plasy – Foldová, Kučera, Červenka, Tlučná – Josef Moravec, Dolany – Fr. Hanus, Dobříč – Ing. Lüftner, Kožlany – Milan Štefl. Vše je v aktualitách na webových stránkách.

 

 

 

 

U S N E S E N Í

 

VV bere na vědomí :

-          stav v odvodu členských příspěvků a průběh VVH SDH a okrsků

-          informace k cyklické odborné přípravě velitelů a strojníků JPO II a III

-          informace ke školení vedoucích mladých hasičů

-          vyhodnocení soutěže O čestnou standartu rady velitelů

-          informace z Krajského sdružení hasičů Plzeňského kraje

-          zprávu OKRR

 

VV schvaluje :

-          vyznamenání pro SDH Křečov dle předložených návrhů

-          udělení medaile Za mimořádné zásluhy pro p. Malce z SDH Křečov

-          platový výměr pracovnice OSH – od 1 .1. 2009 plat ve výši 8 tis. Kč hrubého

 

 

VV ukládá :

-          všem delegovaným členům VV zúčastnit se jednání VVH okrsků

-          starostovi p. Hanusovi – dořešit otázku špatné komunikace v okrsku Dolany

-          p. Foldové – zajistit pamětní talíř pro vítěze soutěže O čestnou standartu ORV

-          p. Šteflovi a p. Kučerovi zpracovat seznam hasičské techniky našeho okresu, která je uložena v depozitu ve Starém Plzenci

 

 

zapsal :  Ing. Vlastimil  Č e r v e n k a

 

 

 

 

Příští jednání dle plánu práce, tj. 18. března 2009 od 15,00 hodin !!!