Z Á P I S

z jednání aktivu okrskových velitelů a velitelů JPO II a III,

konaného dne 7. listopadu 2007 v HZ ve Všerubech

 

Přítomni : dle prezenční listiny

 

Program :

1)      zhodnocení OP

2)      zhodnocení soutěží požárního sportu

3)      nová směrnice hasičských soutěží

4)      organizační záležitosti

5)      prohlídka nové techniky SDH Všeruby a SDH Žihle

 

Jednání zahájil a řídil vedoucí ORV p. Kamil Hanus.

 

ad 1)

Odbornou přípravu JPO II, III a V zhodnotil p. Kučera.  Konstatoval, že na OP v Žihli ( 19. a 20. 10. ) bylo celkem 54 strojníků a velitelů – bohužel 8mi z nich nebylo umožněno OP vykonat z důvodu, že neměli předepsanou výstroj. je třeba se na toto zaměřit !!! v pozvánkách, které obdrželi obecní a městské úřady, bylo zdůrazněno, že účastníci OP budou mít předepsanou výstroj !!!

OP byla úspěšně dokončena, také se konaly zkoušky odborností HASIČ, VELITEL a STROJNÍK – podle protokolů bude všem udělen příslušný odznak.

OP JPO II a III, která se uskuteční v březnu, bude také více praktická, obsahovou náplň připraví ORV ve spolupráci s HZS Pk – místo konání, Žihle.

 

ad 2)

Soutěže požárního sportu hodnotil p. Kamil Hanus.

Okresní kolo – Vejprnice, 7. 6. – objevily se organizační problémy, nedostatek rozhodčích – způsobeno pouze pozvánkou e-mailem, na příště bude pozvánka zasílána i poštou. nesportovní chování SDH Kopidlo – velitel okrsku Kralovice p. Mudra řekl, že bylo vyřešeno na jejich jednání. Na krajské kolo postoupily týmy mužů Úněšov a ženy Mrtník.

Krajské kolo – Plzeň, Štruncovy sady, 18. 8. – toto sportoviště prošlo tzv. generálkou na Mistrovství ČR – velké problémy s atletickou časomírou, dlouhé prostoje – je třeba vše do září vyřešit. Na MČR postoupily ženy Mrtník a muži z Hradce u Stoda.

MČR – Plzeň, 14. až 16. 9. – náš okres měl na starosti technickou četu – z pohledu závodníků vše v pořádku, jinak se opět objevily organizační nedostatky. Muži z Hradce skončily celkově pátí a ženy z Mrtníka na šestém místě. V roce 2008 se krajská soutěž bude konat v Karlovarském kraji.

 

ad 3)

Od 12. 10. platí nové směrnice hasičských soutěží – směrnice jsou publikovány na webu jak ústředí, tak i na okresním ( www.dh.cz nebo www.oshps.cz ) Chystá se knižní vydání, které bude možné zakoupit na jarním aktivu. V průběhu prvního čtvrtletí roku 2008 budou všichni stávající rozhodčí pozváni na seminář k těmto směrnicím.

 

 

 

 

ad 4) Organizační záležitosti :

-         výcvikový rok – nebude distribuován OSH, je ke stažení na webových stránkách okresu. Kdo z velitelů tento materiál bude chtít z OSH, nahlásí tuto skutečnost do kanceláře p. Foldové, která zajistí výtisk.

-         podáno vysvětlení k přepravě dětí hasičskými vozidly

-         podána informace z jednání krajské RV

-         navržen termín konání okresní soutěže požární sport – 28. června 2008 – místo se hledá, zájemci se mohou hlásit v kanceláři OSH

-         oznámeny termíny a místa konání krajských soutěží v roce 2008 : Plamen – Chodov, 13. – 15. 6., dorost – Krásná u Aše, 21. 6. a dospělí – Karlovy Vary, 23. 8.

 

ad 5)

Přítomní velitelé a hosté si prohlédli nová hasičská vozidla SDH Všeruby –MAN a SDH Žihle – TATRA.

 

 

 

zapsal : Josef  F i l a