Nevřeň, 5.5.2008

 

Milá Rado mládeže,

 

můj první dopis byl určen jen a pouze tobě a ten druhý také, tím myslím členům rady, z jednoho prostého důvodu, chtěla jsem vzbudit vaši pozornost.

Kamile, díky, že si to necháš pro sebe a nebudeš to ukazovat Martině. O tom jsem byla ostatně od začátku přesvědčená. Díky.

Neříkám, že jsem si vybrala nejšťastnější způsob, ale kdybych s tím vyrukovala na Radě, asi byste mě nenechali domluvit. A já bych v podstatě neměla šanci říci, co mám na srdci.

Odhodlala jsem se k tomu proto, že mi nahrávalo několik skutečností :  1) bylo mi líto, že soutěž v Hradišti skončila, tak jak skončila, ale to asi každému z nás, 2) známe se už nějaký pátek a proto jsem si dovolila předpokládat, že to někomu přijde divné, ale že bych byla až takový hnus?

Kdybych si Vás a Vaší práce v radě nevážila a bylo mi to šumafuk, byla bych zticha.

Nevím, co, kdy, kde se přihodilo-nepřihodilo, já osobně pro to mám označení „vaše kráva se před sto lety napila z našeho potoka a doteď se na sebe mračíme“. Ale opravdu jsem se s tím setkala, tyto poznámky na adresu uvedených sborů, jsem nevyslechla někde za rohem, ale byly určeny pro mé uši. Kamile, Ali, věřte, že jsem byla pobouřena stejně jako vy a jistě i ostatní, jen se ještě nestihli vyjádřit anebo jsou tak znechuceni, že ani reagovat nebudou.

Jsme jen lidé se svými přednostmi, nedostatky a city. Někdy nás nechává něco chladnými, jindy nám to zvedne hladinu adrenalinu.

A mě nelíbilo, když s tím za mnou přišli. Můžete namítat, že nemám poslouchat takové řeči, ale vždy se snažím poslouchat až do konce, alespoň malou chvíli přemýšlet a udělat si vlastní názor.

Když tohle někdo řekne na adresu mých kamarádů a lidí, kteří hasiččině hodně obětovali  není mi to jedno. Pomluvy a urážky se snadno vypustí z úst a mnozí z nás to přejdou mávnutím ruky, já jsem tu jednu větu, napsala na papír, ne proto abych perzekvovala, urážela, osočovala atd., ale  proto, abychom ukázala, jak je důležité vždy zvážit naše rozhodnutí, abychom neztratili důvěru ostatních.

Písemnou formu jsem zvolila záměrně, nemusíte reagovat hned, nemusíte reagovat vůbec. Znovu připomínám, že tento dopis, je určen jen členům Rady mládeže.

Těším se na Globus Cup, jehož přípravy vrcholí.

Ahoj všem.

 

Jana Šebková