Dráček Hasík navštívil děti z Kaznějova v Hasičské zbrojnici

Dne 31.3. a 1.4. 2014 proběhla pro 1 až 4 třídu , preventivně výchovná akce na úseku požární ochrany pro základní školu Kaznějov již probíhá 3 rokem a tentokrát se odehrála v Hasičské zbrojnici jako další doprovodný program k příležitosti letošních oslav 120 let trvání Sboru Dobrovolných Hasičů v Kaznějově které vyvrcholí 13.9.2014 hlavním programem před hasičskou zbrojnicí.

Přednášku pro žáky prvního stupně základní školy v našem městě jsme opět organizovali ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Plzeňského kraje kpt. Mgr. Lenkou Basákovou která si na pomoc přinesla dráčka Hasíka a spolu , pak dětem nenucenou formou radili, jak se mají zachovat v případě krizové situace a jak pomoci sobě nebo blízkým . Dále je dětem bylo vysvětleno poslání hasičů v Integrovaného záchranného systému , žáci si také vyzkoušeli formou herní ukázky jak pomoci uhasit oblečení na hořícím kamarádovi , jak správně zavolat na krizová telefonní čísla. Za správné odpovědi a dobře provedené praktické ukázky byli odměněny drobnými dárky s hasičskou tématikou. Po přednášce si děti posilnili svačinou.

Pak následovala prohlídka hasičské zbrojnice šatna kde se hasiči převlékají prohlídka hasičských vozidel a jejich vybavení s odborným výkladem přítomných hasičů . Děti se hodně vyptávali a vše je zajímalo, také učitelé uvítali změnu prostředí.

Za SDH Kaznějov Martin Lesch

článek na www.sdhkaznějov.cz

fotogalerie